Ungdom er fremtiden

Foto: Østlands-Posten.

Vestfold FpU fikk i Østlands-Posten, torsdag 17.mars, kritikk av Dag Bjørnefjell for aksjonen vi holdt på Thor Heyerdahl VGS. Til dette svarte Politisk nestformann Leif Christian Hunskaar følgende:

Ungdom er fremtiden. Er det ikke rart at unge voksne blir behandlet som små barnehagebarn, som om de ikke er i stand til å ta egne valg?

At Dag Bjørnefjell må bruke spalteplassen sin, i ØP torsdag 17.mars, på å spekulere i hvorvidt FpU er påvirket av brusindustriens lobbyisme, beviser bare at han ikke klarer å innse at ungdom klarer å tenke selv.

Aksjonen som Vestfold FpU forsøkte å gjennomføre tirsdag 8.mars på Thor Heyerdahl VGS handler ikke om hvorvidt ungdom skal drikke mer eller mindre brus, men det handler om prinsipper. FpU ønsker at ungdommen skal få lov til å tenke selv, få lov til å ta egne valg. Sunne matvaner lar seg ikke vedta, men skjer ved holdningsendrende arbeid, ikke ved forbud.

Da FpU møtte opp på skolen, etter å ha kontaktet skolen på forhånd, ble vi møtt med en kald skulder, deretter nektet å ha aktivitet på skolen. Med skolereglementet på vår side, valgte vi å fortsette aksjonen, det er jo trossalt viktig å følge regelverket.

Det er ingen tvil om at brussalget på skolen har gått ned. Kanskje ikke rart, da det ikke selges brus på skolen, den selges på Fram isteden for.

Som ungdom i Norge i dag, har du mulighet til å velge hva du skal bli i fremtiden, hvilken utdanning du skal ha. Du kan til og med styre dine egne penger, er du over 18 kan du få Mastercard og ta opp store lån. Da er det ett paradoks at Dag Bjørnefjell mener du er for dum til å selv velge hva slags drikke du skal bruke penger på i lunsjen. Det mener ikke FpU, vi har troen på ungdommen!

Det overrasker meg stadig hvordan enkelte mener at forbud er den eneste måten å løse et problem på. Forbud løser som oftest ingenting, det er brusforbudet ett godt eksempel på.

FpU sitt mål er ikke at ungdom skal øke inntaket av sukker, men at de skal få anledning til å tenke selv. Skal kostholdet endres bør fylket bruke gulrot fremfor pisk. Gulrot er jo tross alt sunnere.

Leif Christian Hunskaar
Politisk nestformann
Vestfold Fremskrittspartiets Ungdom

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.

CategoriesUncategorized