Krever at kvinner får tryggheten tilbake

Formann i Larvik FpU, Ole Martin Rue hadde nylig leserinnlegg i Østlandsposten om voldtektsbølgen. Les innlegget her!

Nå som voldtektsbølgen er i gang, og antall kvinner som blir forsøkt voldtatt er så stor som den nå er, synes jeg det er merkelig og utrolig skremmende at det ikke har blir satt inn mer politi for å forebygge dette.  Dette er en meget skremmende utvikling. Hver uke har jeg lest noe om en voldtektssak. Saker som; “fire voldtekter i Hedmark denne siste uke”,  “110 natteravner i aksjon kunne ikke forhindre to nye voldtekter”, “Nye voldtekter i Oslo”. Også i denne byen, Larvik kunne jeg på forsiden av ØP tirsdag 15. November, lese; “Ti voldtekter anmeldt i år, ti voldtekter og fire voldstektforsøk er anmeldt i Larvik hittil i år. I helgen ble nok en kvinne forsøkt voldtatt på vei hjem fra byen.”

For å forebygge dette mener FpU at det burde bli strengere straffer. Vi leser ofte at “dømt til fem års fengsel for voldtekt”, eller “3 års fengsel for voldtekt”.  Dette er en altfor kort tid i fengsel for en voldtektsforbryter. Det er rett og slett en feil og urettferdig dom mot kvinnen som har blitt voldtatt.  Vi vil derfor øke minimumsstraffen for voldtekt med i alle fall dobbel så mange år som i dagens samfunn.  Dersom det fortsettes med at voldtektsforbryterne ikke får en strengere straff vil også dette føre til at kvinnene mister tilliten til det norske rettsvesenet. Dette kan igjen føre til at kvinnene blir mer og mer usikker på om det faktisk kanskje er hennes skyld eller ikke, men en ting er klar fra min side, det er ALDRI kvinnene sin skyld at dem blir voldtatt, men forbryteren!

Det mest effektive for å forebygge voldtekt er mer synlig politi, helt klart! I VG 09.11.11 kunne jeg lese følgende; “Ni ganger så mange politimenn vokter Oslos gater i ukedagene mot på nattetid i helgen. Når kriminaliteten skjer, har store deler av politistyrken fri”. Det igjen mener jeg helt hårreisende, mildt sagt. Fordelingen av politi burde selvfølgelig være størst om kveldene og i helgene. FpU er klar på hvordan vi skal forebygge voldtektene og hvordan vi kan behandle ofrene:

• Mer synlig politi

• Strengere straffer

• Egen overgrepsenhet i politiet.

• Profesjonelle voldtektsmottak

• Full oppreising til offeret

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.

CategoriesUncategorized