-En trist dag for Vestfoldelevene

Så er det klart, det blir innført parkeringsavgift på de “bynære” videregående skolene i Vestfold. -En trist dag for Vestfoldelevene, sukker fylkestingsrepresentant Leif Christian Hunskaar.

På dagens møte i fylkestinget ble avgiften innført, og den kommer raskere på plass enn først foreslått. -Krf, Venstre, Sp, Ap og SV fremmet i fylkesutvalget tidligere denne uken, et forslag om at avgiften skulle innføres innen 01.08.13. Dette ble i dag dessverre vedtatt, forteller Hunskaar.

Det er i første omgang såkalte bynære skoler som får avgiften. Det vil da si Greveskogen, Færder, Horten, Sandefjord og Thor Heyerdahl videregående skoler.

Fylkestingsrepresentant Hunskaar kjempet til siste slutt mot avgiften og det var ikke mye om å gjøre at kampen lyktes. Avgiften ble innført med knappes mulig margin, nemlig 20 mot 19 stemmer. -Det er utrolig synd at resultatet ble slik, men sånn går det når de andre partiene svikter elevene og de ansatte totalt, uttrykker Hunskaar engasjert.

Frykter konsekvensene
Hunskaar frykter hvilke konsekvenser dette kan få for elever og lærere. I dagens utgave av Sandefjords Blad advarte både lærere og elever mot innføringen av avgiften. De andre partiene overså dette og sørget for innføring av avgiften. -Dette vil ikke føre til noe drastisk nedgang i antall biler, men heller føre til villparkering og trafikkaos i nærområdene, sier Hunskaar.

Han legger også til at en undersøkelse av forholdene før og etter innføring av parkeringsavgift på fylkeshuset viser at nesten like mange kjører bil, men at mange flere heller velger å parkere andre steder i byen. -Det eneste dette vedtaket medfører er en dyrere og vanskeligere hverdag for elever og ansatte, ikke noe bedre miljø, uttaler Hunskaar.

Hunskaar synes også det kan bli spennende å se hvordan det skal gå når 100-200 elever skal betale parkeringsavgiften mer eller mindre samtidig på morgenen. -Her lukter det fullstendig kaos, anmerkninger og mange som kommer for sent til timen, det er utrolig synd for elevene, sier Hunskaar.

Kampen er ikke over
Hunskaar sier samtidig at kampen mot parkeringsavgiften ikke er over. -Nå er det vedtatt, men jeg håper alle elever fortsetter kampen mot avgiften, det skal i alle fall vi, avslutter Hunskaar.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.

CategoriesUncategorized