FrP mot parkeringsagift på VGS

Fylkesformann Leif Christian Hunskaar har denne uken leserinnlegg i Vestfoldavisene om innføringen av parkeringsavgift på de videregående skolene i Vestfold. -FrP er på lag med de ansatte og elevene, skriver Hunskaar.

Saken er oppe til behandling i fylkestinget i dag, les innlegget under.

Parkeringsavgift ved de videregående skolene i Vestfold står i fare for å bli innført dersom Ap, SV, Venstre, Sp, og KrF får det som de vil i fylkestinget 27. september.

Skolene, ansatte og flere elever har nå uttalt seg, dette vil de ikke ha. FrP er på lag med elevene og de ansatte. Vi vil ha en skole som best mulig tilrettelegger for skolens elever og ansatte. FrP vil at eleven skal få mest mulig tid til å fokusere på utdanningen, og det får de ikke med SV sin nye avgift.

At skoleelever har lite å rutte med er ikke noe nytt, og nå vil skolepartiet SV og tidligere nevnte partier straffe elevene som må ta bil til skolen, ved å ta 3000,- i avgifter per år. Avgiften vil smerte, men mange vil likevel fortsette som før, mens andre vil parkere i nærområdene hvor det er gratis. Erfaringer gjort fra fylkeshuset viser at parkeringsavgift har liten effekt.

Til tross for at elever og ansatte får mindre å rutte med og lengre reisetid hver dag vil SV og resten av partiene likevel gjennomføre tiltaket av hensyn til miljøet.

Det de glemmer er at ungdom allerede er flinkest til å gå, sykle og til å reise kollektivt. Av alle reisende hver skoledag utgjør reisende til skole med egen bil ca. 0,8%. Det er altså her SV skal utrette sin miljøpolitikk, ved å ta fra en av de aldersgruppene som har minst fra før.

Det er feil å straffe de som allerede er flinkest til å bruke andre transportmetoder. FrP stemmer nei til denne avgiften og håper de andre partiene tar etter, det er ingen skam å snu.

Leif Christian Hunskaar

Fylkestingsrepresentant

Vestfold FrP

Vil du følge behandlingen av saken om innføring av parkeringsavgift live fra fylkestinget? Trykk her for livestreaming!

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.

CategoriesUncategorized